01.08.2011 redakce
Chcete se před přáteli blýsknout výjimečným drinkem na letním večírku? Vyzkoušejte netradiční drinky s cereálním nápojem Caro!Jsou jednoduché, nápadité i dokonale osvěžující.
Caro s čokoládovou šlehačkou
Na 1 drink
INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml smetany na šlehání, 120 ml vody, 10 g vanilkového cukru, 25 g mléčné čokolády, čokoládové hoblinky, karamelové ozdoby
POSTUP: Smetanu zahřejeme (ale nevaříme) na 50 °C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a ušleháme do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C, ozdobíme čokoládovou šlehačkou a hoblinkami nebo karamelovými ozdobami.
__________________________________________________________________________
Oceánská exotika
Na 1 drink
INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 50 ml smetany na šlehání, 10 g vanilkového cukru, 50 ml kokosového mléka, 80 ml vody, 50 g ananasu, 100 g směsi exotického ovoce (kumquat, banán, mandarinka, kaktusový fík), 1 kopeček vanilkové zmrzliny
POSTUP: Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou s kokosovým mlékem ohřátou na 90°C a promícháme. Nalijeme do skleničky, ozdobíme šlehačkou, přidáme kopeček zmrzliny a ozdobíme ovocem.
__________________________________________________________________________
Ledové mátové Caro
Na 1 drink:
INGREDIENCE: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml mléka, 50 ml vody, 2 kostky ledu, 60 ml mátového likéru, 1 g čerstvé máty, 1 koktejlová modrá třešeň
POSTUP: Připravíme si patřičné množství Cara, zalijeme jej studenou vodou a mlékem a pečlivě rozmícháme. Na dno sklenice nalijeme mátový likér, přidáme připravené vychlazené Caro s mlékem, doplníme ledem, ozdobíme mátou a koktejlovou třešní a ihned podáváme.
11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.
06.09.2024 | Letošní 77. ročník Pálavského vinobraní začal odpoledne na náměstí v Mikulově na Břeclavsku. Pořadatelé očekávají o víkendu až 50 000 návštěvníků, mikulovská akce je druhá největší v podzimní sezoně. Ještě vyšší návštěvnost mívá druhý velký vinařský festival, Znojemské historické vinobraní, který se letos po dvou letech souběhu koná až o dalším víkendu.
10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.