13.06.2014 Redakce
Konec korunuje dílo! Nasaďte korunu hlavnímu jídlu touto sladkou tečkou.
Doba přípravy: 60 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 4 dl smetany 33 %, 80 g cukru, 2 plátky želatiny, 150 g jahod, ½ vanilkového lusku, ½ lžičky solamylu
Postup: Želatinu namočíme do 1 dl vlažné vody a necháme rozpustit. Smetanu přivedeme k varu, přidáme semínka z lusku a cukr. Necháme zchladnout a do vlažné smetany přidáme želatinu. Směs vlijeme do formiček a necháme ztuhnout. Jahody nakrájíme a necháme krátce provařit s 1 dl vody. Osladíme, přidáme solamyl rozpuštěný ve vodě. Omáčku přecedíme. Po vychladnutí panna cottu vyklopíme a podáváme s ovocem a omáčkou.
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.