05.09.2014 Redakce
Frittata z gastronomického průvodce „Dva italští gurmáni jedí po italsku“.
Nejdůležitější je nejprve dobře prohřát papriky, získají tak výraznější chuť. Sladké papriky dušené tímto způsobem – s vajíčkem nebo bez něj – můžete použít také jako přílohu.
Ingredience: 6 lžic olivového oleje, 900 g červených a žlutých paprik nakrájených na plátky, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, 2 lžíce octa z bílého vína, 12 vajec, sůl a čerstvě umletý černý pepř
Postup: V 25cm pánvi rozehřejeme 5 lžic oleje a osmahneme v něm plátky papriky.Občas promícháme a smažíme (asi 10 minut), dokud paprika nezačne naokrajích karamelizovat. Přidáme česnek a opatrně ho osmahnneme. Dáme pozor, aby se nepřipálil. Přidáme ocet a mícháme, dokud se neodpaří. Stáhnneme z hořáku, papriky necháme v pánvi. V misce našleheháme vejce a ochutíme je solí a pepřem. Pánev vrátíme na hořák, přidáme zbývající olej a do pánve nalijeme rozšlehaná vejce. Smažíme a opatrně mícháme vařečkou (asi 5 minut), dokud omeleta zespodu neztuhne. Pomocí mělkého talíře nebo pokličky ji otočíme. Omeletu vrátíme zpět do pánve, tuhou stranou vzhůru. Smažíme ještě 5 minut, dokud omeleta nezhnědne i z druhé strany. Nakrájíme ji na výseče a omeletu podáváme se salátem, teplou nebo studenou.
Více italských receptů naleznete v knize:
25.06.2015 | Tento recept můžete obměnit také tím, že místo červené řepy a pažitky použijete dvě menší okurky a bazalku.
15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...
17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.