recepty  

Pavlova

Pavlova

29.04.2015 Mgr. Kateřina Kmecová

Tento slavností dort oplývá křehkou krásou baletek a stane se ozdobou každé oslavy.

Doba přípravy: 30 minut (+ 2 hodiny pečení, chladnutí)

Ingredience: 4 bílky, 200 g cukru krupice, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžičky bílého vinného octa, 250 ml smetany ke šlehání, směsi ovoce podle chuti

Postup: Troubu předehřejeme na 150 °C. Bílky ušleháme při pomalých otáčkách na sníh. Postupně přisypeme cukr a vyšleháme na velmi tuhý sníh. Přidáme vanilkový extrakt, škrob a ocet a zlehka promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem, na který si například podle talíře nakresleme kruh o průměru asi 20 cm. Na papír naneseme hmotu, kterou podle nakreslené šablony vytvarujeme do kruhu. Ve středu pomocí lžíce vytvoříme menší prohlubeň, na které bude držet šlehačka a ovoce. Teplotu snížíme na 130 °C a pečeme 80 minut. Poté troubu vypneme a dort v ní necháme zcela vychladnout. Vyšleháme šlehačku, kterou dort nazdobíme, navrch poklademe vybraným ovocem.


Mohlo by vás zajímat

MARINOVANÝ LILEK NA PYRÉ ZE ŽLUTÉ ČOČKY PODLE DAVIDA MÜLLERA + POSTUP

29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.

Filet Mignon s čokoládovou omáčkou

18.09.2015 | Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci hovězí svíčkové a omáčky z čokolády!

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.