26.08.2014 Redakce
Jaký je rozdíl mezi čokoládovou a kakaovou polevou nanuků?
Ač jsou na první pohled k nerozeznání, jsou mezi polevami rozdíly. Některé jsou z čokolády, jiné z kakaového prášku.
Čokoládová poleva musí obsahovat nejméně 35 % celkové kakaové sušiny, z toho nejméně 31 % kakaového másla a nejméně 2,5 % tukuprosté kakaové sušiny. Poleva z mléčné čokolády musí mít nejméně 31 % celkového tuku (kakaové máslo a mléčný tuk).
Kakaová poleva není z čokolády, ale ze směsi rostlinných tuků a kakaového prášku. Kterého musí být minimálně 5 %.
22.02.2022 | Základní poučka napoví, že k rybímu masu se hodí především bílá vína. Jak ale vybrat správnou odrůdu? Každá ryba má své specifické vlastnosti, kterým musíme volbu vína přizpůsobit. Neklesejte na mysli, pomocí základních rad to zvládnete i bez sommeliérského kurzu.
16.06.2023 | Pokud hledáte tip na osvěžující letní drink, který není tak hořký jako pivo, sladký jako limonáda a opojný jako víno, zkuste cider. Jeho tradice u nás sice není zdaleka tak silná jako třeba v Anglii, přesto si k němu náš národ pivařů hledá cestu. Dobrá zpráva je, že kromě toho, že se hodí téměř ke každému jídlu, je dostupný i v nealkoholické verzi.
14.08.2024 | Steak je jedním z nejčastěji zneužívaných pojmů v gastronomii. Ačkoliv většina lidí si pod tímto termínem představí plátek hovězího masa, realita je často jiná. Označení steak se totiž stále častěji používá pro různé druhy potravin – od kuřecího a vepřového masa až po ryby.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.