10.02.2016 Redakce
Pokud nechcete přípravou jídla strávit soustu času, mohou vás inspirovat následující recepty Dione. Plněné cukety budete mít za hodinku hotové a spolehlivě vás nasytí. Když je pokaždé ochutíte jiným kořením nebo podáte jinou přílohu, budou vás dlouho bavit.
Základní recept na plněné cukety
Suroviny: 6 středně velkých cuket, 1 balení Exclusive polévkové směsi Dione 350 g, 500 g mletého masa, 2 vejce, sůl, koření dle chuti
Postup: Cukety si omyjte, rozpůlte a lžící vydlabejte měkký střed se semínky. Potom smíchejte mleté maso s Exclusive polévkovou směsí Dione. Vzniklou směs okořeňte a přidejte do ní vejce. Rovnoměrně s ní naplňte vydlabané cukety. Naplněné cukety pečte ve vyhřáté troubě 40 minut. Podávat je můžete s vařeným bramborem nebo třeba bramborovou kaší.
Pudinková roláda s jahodami Dione Extra.
Suroviny: 6 vajec, 1 balení Jahod Dione Extra 750g, 15 dkg cukru moučka,
15 dkg hladké mouky, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 15 dkg másla
Postup: Začněte tím, že si ze žloutků a cukru vyšleháte pěnu. Do té pak přidejte hladkou mouku, vznikne vám tak těsto. Z bílků potom ušlehejte sníh, který lehce vmíchejte do těsta. Plech vyložte pečícím papírem a těsto na něj rozetřete. Dejte péct do trouby při 180° C na asi 10 min. To je přesně doba na přípravu náplně do rolády. Uvařte vanilkový pudink, do kterého po vychladnutí vmíchejte měkké máslo. Těsto po vychladnutí namažte připravenou pudinkovou náplní, na kterou ještě pokládejte na půlky nakrájené jahody Dione Extra.
Opatrně vše zatočte do rolády a dejte ztuhnout do lednice. Potom roládu krájíte na plátky. Pokud máte doma mátu nebo meduňku, můžete dezert ozdobit čerstvými bylinkami.
Značka Dione nabízí kromě ovocných a polévkových směsí i různé zeleninové směsi, které při přípravě jídel oceníte každý den.
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.