27.05.2015 Šárka Škachová (www.gurmanka.cz)
Podle možností přidáme i jiné jarní bylinky, např. červený šťovík.
Doba přípravy: 5 minut příprava + 25 minut tepelná úprava, pro 4 osoby
Ingredience: 450 g rýže na risotto (arborio, carnaroli, vialone nano), 2 šalotky, 150 g kopřivových lístků, 1 sklenka bílého nebo růžového vína, zeleninový vývar podle potřeby, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 50 g másla, olivový olej, sůl
Postup: Kopřivové lístky omyjeme, osušíme, pokrájíme a orestujeme na olivovém oleji s drobně pokrájenou šalotkou. Přidáme rýži, podlijeme vínem, promícháme a necháme odpařit alkohol. Postupně přiléváme po menších dávkách horký zeleninový vývar a při vyšší teplotě za častého míchání vaříme až do změknutí rýže. Závěrem vmícháme do rizota máslo a parmazánský sýr. Pokud je to nutné, přidáme trochu soli.
15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...
28.07.2015 | Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.
17.09.2015 | O tomhle dortu se u nás mluví často. Ne že bych ho pekla co chvíli, ale kdykoli se do toho pustím, akce se zkomplikuje a vzniká vtipná historka, kterou se můžou bližní bavit dosyta. Já se obvykle nesměji. Předem varuji – tohle dobrodružství ještě nikdy nedopadlo dobře. A nemyslím si, že vždy za to můžu jen já. Prostě osud.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.