15.05.2015 Šárka Škachová (www.gurmanka.cz)
Kuličky podáváme s tomatovou omáčkou a bazalkovým pestem nebo samostatně ke skleničce bílého nebo růžového vína od jezera Garda.
Doba přípravy: 1 hodina + 2 hodiny odležení + 30 minut tepelná úprava, pro 4 osoby
Ingredience: 500 g očištěného masa z jezerních ryb (okoun, štika atd.), 100 g přírodního sýru (ricotta), 2 lžíce bylinek (petrželka, tymián, bazalka), olivový olej, ½ citronu, sůl, pepř, 70 g másla, 3 vejce, 100 g hladké mouky, 150-200 ml mléka, na obalení: mouka, vejce, jemná strouhanka
Postup: Kousky rybího masa s kůží a kostí podusíme několik minut v páře. Vychladlé kousky rozmělníme a spojíme s přírodním sýrem. Ochutíme nasekanými bylinkami, osolíme, opepříme a přidáme 1 lžíci olivového oleje, trochu citronové šťávy a strouhané kůry. Mléko zahřejeme s máslem a přidáme mouku, kterou dobře promícháme. Necháme lehce vychladnout a přidáme rozšlehaná vejce. Znovu promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme rybí směs. Necháme pár hodin odležet v chladu. Ze směsi připravujeme malé kuličky, které obalujeme v mouce, vejcích a strouhance. Při přípravě si můžeme namočit ruce do oleje, aby se s těstem lépe pracovalo. Kuličky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.