Rybí polévka po provensálsku

Rybí polévka po provensálsku

22.06.2014 Redakce

Rybičky si rozumí s bílým vínem, tymiánem a šafránem.

Doba přípravy: 35 minut, pro 5 osob

Ingredience: 300 g póru (2 ks), 400 g cibule, 200 g mrkve, 500 g rajčat (velká masitá), 25 g česneku, 1 kg rybí směsi na polévku (ropušnice, štítník, sv. Petr, doráda, krevety), 50 g tomatového protlaku, 1,5 l vody, 0,5 l bílého vína, olivový olej,tymián

Omáčka rouille: 1 brambora vařená, 1 pečená paprika, 1 dl olivový olej, ½ palička česneku, 1,5 ks čili, šafrán

Postup: Zeleninu nakrájíme, orestujeme, přidáme oloupaná rajčata, protlak vyrestujeme na tuk. Přidáme celé nekuchané ryby, orestujeme. Polijeme vínem. Zavaříme, přidáme vodu, tymián, sůl a pepř, vaříme 30 minut. Přepasírujeme, povaříme a osolíme. Bramboru, oloupanou papriku a konfitovaný česnek rozmixujeme při postupném přidávání oleje do husté konzistence a dochutíme šafránem a čili. Servírujeme s krutony, ementálem a omáčkou rouille.

TIP: Rouille je v překladu rez a tak by měla omáčka vypadat.

 


Mohlo by vás zajímat

Bruselské vafle

25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

Churros, sladký pozdrav z Mexika

15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?

Bavorský bramborový salát s podbělem

25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.