16.05.2014 Redakce
Jaký je správný postup při vaření rýže?
Nejčastějším problémem při vaření rýže je snaha zajistit, aby zrnka byla sypká a nerozvařená. Před vařením rýži důkladně properte, nejprve ve studené a pak v teplé vodě. Zalijte ji dvojnásobným množstvím vody a vařte na malém plameni nebo při „utajeném varu“, až voda téměř zmizí a vstřebá se do zrnek. Doba vaření je individuální podle druhu rýže, proto se vždy držte návodu výrobce. K dochucení rýže se obvykle přidávají 2 až 3 hřebíčky, bobkový list, rozkrojená cibule nebo koření.
05.05.2022 | Co mohou spotřebitelé dělat pro udržení mikrobiologické kvality minerálních, pramenitých a stolních vod; a pitné vody čerpané z vodovodního kohoutku?
22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?
16.06.2023 | Pokud hledáte tip na osvěžující letní drink, který není tak hořký jako pivo, sladký jako limonáda a opojný jako víno, zkuste cider. Jeho tradice u nás sice není zdaleka tak silná jako třeba v Anglii, přesto si k němu náš národ pivařů hledá cestu. Dobrá zpráva je, že kromě toho, že se hodí téměř ke každému jídlu, je dostupný i v nealkoholické verzi.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.