22.09.2015 redakce
Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
Doba přípravy: 2 porce
Ingredience: 200 g směsi salátů (ledový, rosso, frissé), 100 g rajčat, 60 g červené cibule, 100 g kaktusových listů (lze použít i konzervované), 140 g kozího sýra, 10 g koriandru, dresing: šťáva z jedné limety, ½ lžíce cukru, sůl, pepř, extra panenský olivový olej
Postup: Omyté salátové listy natrháme na kousky. Přidáme rajčata nakrájená na kostky, cibuli na měsíčky, kaktusové listy nakrájené na proužky a lístky z koriandru. Vše promícháme. Do misky si vymáčkneme šťávu z jedné limety, přidáme cukr, osolíme a opepříme. Promícháme, abychom rozpustili cukr se solí. Za stálého míchání přidáváme olivový olej, dokud se nevytvoří emulze. Připravený salát opatrně promícháme s dresingem a nandáme na talíře. Na pánev vložíme pečící papír, potřeme olivovým olejem a opečeme na kolečka nakrájený kozí sýr. Opečený sýr pak klademe na připravený salát.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.