29.08.2014 Renata Reihserová
Krajový recept ze Slovácka.
Do hrnce vložíme větší hrst sádla nebo 1 dcl oleje, pět lžic hladké mouky, uděláme světlou jíšku, přidáme vlažnou vodu a rozředíme do požadované hustoty dle vlastní obliby. Přidáme lžičku octa, osolíme, aby jíška byla sytější a výraznější. Omytý hlávkový salát natrháme na menší kusy a vmícháme do bešamelu, aby se jím listy obalily. Zalijeme studenou smetanou na vaření nebo kysanou. Podáváme bez masa, s krajancem nebo hrnkovým knedlíkem.
Krajanec
Ingredience: hladká mouka, trochu mléka, 1 vejce, jeden bílek, trochu prášku do pečiva, máslo na potření
Postup: Suroviny vymísíme, těsto rozválíme na asi 2 cm tlustý plát, potřeme máslem, přeložíme a rozválíme. Tento postup zopakujeme třikrát, poté položíme na vymazaný plech a pečeme dorůžova při 180°C.
20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.
31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.
23.03.2015 | Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.