20.01.2014 Redakce
Voňavý moučník podle šéfkuchaře.
Doba přípravy vč. zatuhnutí: asi 2 hodiny
Rozpis pro 2 osoby
Ingredience: 2 jablka, 0,5 kg mouky, 10 g vanilky, 0,1 l bílého vína, 0,2 kg cuku, 10 g škrobu, 1 citron, 0,2 l smetany, 5 g skořice, 20 g máty, 0,2 l smetany, 0,5 l oleje
Postup: Z vína, bílků, mouky, škrobu, vanilky a cukru připravíme těstíčko, které necháme v chladu odležet. Do vyšlehané smetany vmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu a špetku mleté skořice a v chladničce necháme ztuhnout.
Do zakysané smetany nastrouháme kůru z citronu a dosladíme moučkovým cukrem. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky 1 cm široké které v těstíčku obalíme a smažíme v mírně rozpáleném oleji.
Recept připravil Jan Souček, šéfkuchař restaurace La Strada - www.lastradaristorante.cz, www.facebook.com/lastradaristorantecz
29.08.2014 | Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?
18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.
13.03.2015 | Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.