24.05.2015 Šárka Škachová (www.gurmanka.cz)
Okoun v těstíčku s rozmarýnem, co může být lepšího?
Doba přípravy: 20 minut příprava + 12 minut tepelná úprava, pro 4 osoby
Ingredience: 750 g filetů z okouna, sůl, 2 vejce, 60 g hladké mouky, 100 ml piva, snítka rozmarýnu, olej na smažení
Postup: Filety očistíme, osušíme a pinzetou vyjmeme případné kůstky. V míse rozšleháme vejce, postupně přidáváme mouku a zašleháváme pivem, aby vzniklo hladké polotekuté těsto. V pánvi zahřejeme olej spolu s větvičkou rozmarýnu, aby se pěkně provoněl. Filety osolíme, protáhneme těstíčkem a smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Osmažené kousky okouna osušíme papírovou utěrkou od přebytečného oleje a podáváme s kouskem citronu.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.