16.06.2014 Redakce
Udělejte si radost oblíbenými řeckými špízy.
Doba přípravy: 30 minut + marinování, pro 2 osoby
Ingredience: 20 dkg vepřového libového masa (kýta, kotleta), sůl, pepř, oregano,citron
Postup: Vepřové maso nakrájíme na kostičky velké asi 3 cm. Osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme několik hodin marinovat v chladu. Kousky masa napícháme na špízy (nejlépe dřevěné) a opečeme nebo lépe ogrilujeme na dřevěném uhlí. Před podáváním jemně pokapeme citronovou šťávou. Tip: Souvlaki je možné dělat i z jehněčího nebo kuřecího masa a variantou je „pita-souvlaki", kdy je maso bez špízu zabaleno do chleba pita s rajčaty, cibulí a česnekovou majonézou.
29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.