Špagety po uhlířsku

Špagety po uhlířsku

20.07.2015 Jaroslav Panenka

Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.

Doba přípravy: 30 minut, 4 porce

Ingredience: 400 g špaget, 200 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku, 70 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 2 celá vejce, 1 žloutek, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup: Špagety uvaříme dle návodu na obalu, nevolíme úplně nejměkčí variantu. V průběhu přípravy špaget vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu či bůček na pánev do rozpáleného oleje a vyškvaříme je dozlatova. K rozklepnutým vejcím plus žloutku navíc vešleháme smetanu, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. K chvíli odstáté slanině přidáme opět na plotně utřené stroužky česneku a pečeme na větším ohni, dokud česnek nezezlátne. Poté slaninu s česnekem přisypeme ke sceděným špagetám a zalijeme je směsí s vejci. Ta se v horkých těstovinách prohřeje. Podáváme ihned, můžeme ještě posypat sýrem.


Mohlo by vás zajímat

Trenčínská vepřová kapsa

11.05.2015 | Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Paella s mořskými plody

27.07.2015 | Kalamáry, krevety a slávky na talíři podle herečky a muzikálové hvězdy Markéty Procházkové.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.