17.04.2013 Redakce
Další výherkyní naší soutěže o Recept měsíce je Monika Harčaríková. Výherkyni gratulujeme a její svěží jablečný dezert nyní můžete vyzkoušet i vy!
Doba přípravy: 40 minut (+ 1 den chladnutí), na jeden dort
Ingredience: 5 velkých jablek, 5 lžic cukru, 1 vanilkový pudink, skořice, hřebíček, muškátový oříšek, 250 g piškotů, pár lžic rumu, šlehačka na ozdobení
Postup: Oloupaná jablka nastrouháme, zalijeme půl litrem vody, přidáme cukr, koření a vaříme, dokud nevznikne jablečná kaše. V hrnku rozmícháme pudink s vodou a zalijeme tím horkou směs. Vaříme ještě pár minut, než směs zhoustne. Do dortové formy nebo do mističek vedle sebe naskládáme piškoty, zakapeme je rumem a zalijeme první vrstvou jablečného pyré. Poté opakujeme, dokud jsou suroviny a místo. Dortík necháme vychladnout a pak vložíme do ledničky alespoň přes noc, ideálně na celý den. Před podáváním ozdobíme šlehačkou (místo na slazenou ve spreji vsaďte raději na domácí).
Soutěž
Milí čtenáři,
pošlete nám na adresu [email protected] váš nejoblíbenější recept s fotografií hotového pokrmu. Nejlepší recept v každém měsíci uveřejníme a autora odměníme předplatným časopisu Svět potravin!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.