23.08.2018 ČTK
Veterináři při letošních kontrolách teploty prodávaného masa zjistili pochybení v 1,5 procenta případů z 3500 kontrol
Prověřují hlavně malá samostatná řeznictví, kde se maso upravuje. Maso musí být skladováno při teplotě do sedmi stupňů Celsia, vnitřnosti do tří stupňů, drůbeží nebo mleté maso pak do čtyř stupňů, sdělil ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.
Od července se provádějí také kontroly zaměřené na dodržování teplot v distribučních skladech, kde je cílem zjistit, zda se potravina dopravuje do skladu v požadované teplotě a zda jej i za vhodných teplotních podmínek opouští, dodal mluvčí.
Veterináři loni vybrali na pokutách rekordních 29,5 milionu korun, o milion více než předloni. V loňském roce neuložili veterináři žádnou jednotlivou rekordní pokutu, nejvyšší byly v hodnotě 200.000 korun.
29.12.2023 | Další maso s bakteriemi, které způsobují salmonelózu, objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v husách dovážených z Maďarska. Vzorek odebrali inspektoři v Kauflandu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
13.03.2024 | Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje.
27.03.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu tržnice SAPA dodávku převážející 1315 kg nevyhovujících potravin živočišného původu.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.