22.06.2014 Redakce
Klasika thajské kuchyně vás nadchne.
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience: 2 šálky kokosového mléka, 6 tenkých plátků zázvoru, 2 lžíce drcené citronové trávy, 5 čerstvých citrusových listů nebo 2 lžíce citronové šťávy, 250 g vykostěných kuřecích prsou, 5 lžic rybí nebo sojové omáčky, 2 lžičky cukru, 1/2 šálku citrónové šťávy, 1 lžička chilli pasty, 1/4 šálku čerstvého koriandru (3 lžíce sušeného),5 malých zelených chilli papriček
Postup: Ve větší pánvi povaříme směs z poloviny kokosového mléka, zázvoru, citrónové trávy a citrusových lístků. Přidáme kuřecí maso, rybí omáčku a osladíme. Za občasného míchání uvaříme maso doměkka a přidáme zbytek kokosového mléka. Opět přivedeme do varu. Na dně polévkové mísy smícháme chili pastu s citrónovou šťávou a zalijeme je hotovou polévkou. Posypeme nasekanými papričkami a koriandrem.
15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.