recept  

Tip na dnešní večeři: Burrito s opečenými brambory a chorizem

Tip na dnešní večeři: Burrito s opečenými brambory a chorizem

15.04.2020 redakce

Při výběru a nákupu surovin pro tento recept pamatujte, že čím kvalitnější, tím lépe...

Doba přípravy: 2 porce

Ingredience: 2 ks tortilla 12´´, 200 g brambor, 200 g choriza, olivový olej, 140 g zakysané smetany, 100 g sýru cheddar

Postup: Omyté brambory vložíme na plech vysypaný hrubou solí, dáme do trouby a pečeme při 180 °C asi 1 hodinu. Poté brambory oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti 1 cm. Chorizo nakrájíme na kostičky.Na rozpálenou pánev nalijeme olivový olej a vložíme nakrájené brambory, které opečeme ze všech stran.

K opečeným bramborám přidáme chorizo, které ještě krátce orestujeme kvůli uvolnění chuti ze salámu. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem cheddar, který necháme na pánvi zvolna rozpustit. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou a dobře promícháme. Na pánvi si krátce předehřejeme tortilly, pak na ně vložíme směs a zabalíme. Burrito opečeme na pánvi ze všech stran do křupava. Při servírování můžeme burrito přelít ještě zakysanou smetanou.


Mohlo by vás zajímat

DOMÁCÍ ZMRZLINA, KTERÁ PŘEDČÍ TU ZE STÁNKU? ZKUSTE NAŠE RECEPTY

27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.