Trenčínská vepřová kapsa

Trenčínská vepřová kapsa

11.05.2015 Jaroslav Panenka

Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.

Doba přípravy: 45 minut, na 4 porce

Ingredience: 4 vykostěné vepřové kotlety, 80 g sterilovaných žampionů, 4 plátky sýra, 350 g syrových brambor, 50 g paprikového bůčku, 30 g hladké mouky, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 2 lžíce polotučného mléka, olej, pepř, sůl

Postup: Kotlety očistíme a naklepeme, osolíme, opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách a vložíme do pekáče. Na ně rovnoměrně poklademe plátky nakrájených žampiónů, plátky sýra a zapečeme v troubě. Připravíme si těsto na bramborák. K oloupaným, najemno nastrouhaným bramborám přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažený bůček nakrájený na kostičky, mouku, pepř, mléko, utřený stroužek česneku a sůl. Vypracované těsto usmažíme na pánvi dozlatova, vytvoříme pláty, na jejichž jednu polovinu vždy položíme zapečené maso a druhou polovinou plátu ho přeložíme.


Mohlo by vás zajímat

Višňové vareniky

21.07.2015 | Jak zpracovat úrodu višní v lahodný sladký pokrm podle herce Otakara Brouska mladšího?

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

MIRKA VAN GILS SLAVÍKOVÁ: UŽ JSTE ZKOUŠELI ČERNÝ ŽITNÝ CHLÉB?

26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.