Trvanlivost másla

Trvanlivost másla

02.04.2014 Redakce

Jaká platí pravidla pro trvanlivost u másel různých označení?

Označení másel na obale je vodítkem, s jak dlouhou dobou trvanlivosti máme počítat.

  • Máslo označené na obale jako „čerstvé“ má při skladovací teplotě maximálně 8 °C trvanlivost 20 dnů od data výroby.
  • Stolní máslo při uskladnění v ledničce lze uchovat přibližně 3 měsíce. V mrazničce pak déle než rok.
  • Máslo, které není označené jako „čerstvé“, můžeme při dodržení skladovacích podmínek používat přibližně 35 až 55 dní.

Mohlo by vás zajímat

KUŘECÍ STEAK, STEAK Z TELETE ANEBO VEJCE NA BIFTECÍCH: PROČ SE KUCHAŘŮM JEŽÍ CHLUPY?

14.08.2024 | Steak je jedním z nejčastěji zneužívaných pojmů v gastronomii. Ačkoliv většina lidí si pod tímto termínem představí plátek hovězího masa, realita je často jiná. Označení steak se totiž stále častěji používá pro různé druhy potravin – od kuřecího a vepřového masa až po ryby.

PŠENICE, ANEBO ŽITO? PŘI VÝBĚRU PEČIVA JASNÁ VOLBA

22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?

I S VODOU SE MUSÍ UMĚT ZACHÁZET! KDY V NÍ MŮŽETE MÍT BAKTERIE?

05.05.2022 | Co mohou spotřebitelé dělat pro udržení mikrobiologické kvality minerálních, pramenitých a stolních vod; a pitné vody čerpané z vodovodního kohoutku?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.