24.08.2015 Renata Reihserová
Ideální letní jídlo? Čerstvá ryba s voňavou bazalkou, tymiánem, mátou nebo kerblíkem...
Doba přípravy: 40 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 4 porce úhoře, 40 g másla, bylinky podle chuti (například petrželka, pažitka, kerblík, bazalka, tymián, máta), pepř, sůl, 1,5 dl bílého vína, 2 žloutky, šťáva z 1 citronu
Postup: Rybu osolíme a opepříme. Spolu s nasekanými bylinkami ji vložíme na máslo a dusíme asi 10 minut. Zalijeme vínem a vodou tak, aby ryba byla zcela ponořena, a dusíme dalších 10 minut. Žloutky smícháme s citronovou šťávou, postupně přidáváme rybí vývar a mícháme, dokud omáčka nemá požadovanou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme úhoře a dáme vychladit. Podáváme se zeleninou.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.