20.01.2014 Redakce
Vaříme s šéfkuchařem Janem Součkem.
Doba přípravy vč. zatuhnutí: asi 5 hodin
Rozpis pro 4 osoby
Ingredience: 0,25 l smetany, 0,25 l mléka, 1 vanilkový lusk, 40 g cukru, 5 ks plátkové želatiny, omáčka: 20 dkg mangového pyré nebo 2 zralá manga, 30 g cukru, 1 limeta
Postup: Smetanu, mléko, cukr a dřeň z vanilkového lusku smícháme dohromady a na mírném ohni zahřejeme na teplotu kolem 60°C a stáhneme z ohně. Plátky želatiny necháme změknout ve studené vodě, poté vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme do směsi. Řádně promícháme tak, aby se nám želatina rozpustila, poté směs nalijeme do připravených formiček a necháme ztuhnout v chladničce (nejlépe přes noc)
Omáčka: Cukr rozehřejeme na světlý karamel a přidáme mangové pyré (nebo oloupané na kostky nakrájené mango) a svaříme na požadovanou hustotu. Pokud použijeme čerstvé mango, necháme rozdusit a poté rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. Dochutíme limetovou šťávou a necháme vychladnout. Podáváme s čerstvými malinami či jiným ovocem.
Recept připravil Jan Souček, šéfkuchař restaurace La Strada - www.lastradaristorante.cz, www.facebook.com/lastradaristorantecz
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.