recepty  

Vaříme s Ivetou Fabešovou

Vaříme s Ivetou Fabešovou

27.05.2013 Redakce

Vyzkoušejte některý ze sladkých či slaných receptů s Lučinou z projektu Matky a dcery, připravených společně s cukrářkou Ivetou Fabešovou.

Jak je to dlouho, co jste s maminkou společně pekly? Vyzkoušejte některý ze sladkých či slaných receptů s Lučinou z projektu Matky a dcery, připravených společně s cukrářkou Ivetou Fabešovou

Iveta

Lučina neslouží jen k namazání na chleba. S Lučinou můžete i péct. Nevěříte? Pro inspiraci k pečení zavítejte na www.matkyadcery.cz. Najdete zde recepty moderní a tradiční zároveň. Dcery poradí s novými trendy v pečení, maminky dcerám předají svoje zkušenosti, praktické rady a know-how. Podívejte se na jejich zajímavé životní osudy, příběhy a recepty.

Chřestovo šunkový quiche

 quiche

Ingredience:

375 g listového těsta

100g chřestu, nakrájeného na menší kousky

4 plátky parmské šunky

100g Lučiny

3 vejce

45ml mléka

čerstvý pepř

 Postup:

Koláčovou formu o velikosti 20cm vyložte těstem. Chřest vložte do vařící vody a vařte asi minutu. Poté ho osušte. Chřest a šunku dejte do formy. Lučinu, vejce a mléko řádně promíchejte. Opepřete a nalijte do formy. Troubu předehřejte na 200°C a pečte asi 25 minut. Podávejte se salátem.

 

Čokoládový mousse s malinami

mousse

Ingredience:

50 ks malých čokoládových formiček

300g tmavé 70% čokolády

300g Lučiny

200ml smetany ke šlehání

75g kakaa

150g moučkového cukru

2 čajové lžíce vanilkového extraktu

50g kakaa na posypání

100g malin

Postup:

Připravte vodní lázeň. Do mísy dejte čokoládu a Lučiny a nad vodní lázní rozpusťte. Přidejte extrakt a nechte vychladnout. Smetanu ušlehejte dotuha a přimíchejte cukr a kakao. Jakmile směs z Lučiny vychladne, vmíchejte ji ke smetaně. Připravený krém dejte do čokoládových formiček a nechte ztuhnout. Poté posypte kakaem a ozdobte malinami.

Farmářský sendvič

sendvic

Ingredience:

30 g Lučiny

2 krajíce celozrnného chleba

parmská šunka

brusinkový džem

několik listů hlávkového salátu

 

Postup:

Lučinu rozetřete na chleba. Na jeden krajíc dejte šunku, potřete džemem a přijkryjte salátem. Přiklopte druhý krajíc chleba.

 

 

 


Mohlo by vás zajímat

Zaženeme jídlem jarní únavu?

21.03.2014 | Nejlepší návod, jak na jaře restartovat své tělo.

Téma měsíce: Umíme nakupovat potraviny?

10.03.2014 | Proč je jídlo módní? A víte, co jíte?

Konečně je tu grilování! Anebo raději ne?

02.07.2014 | Letní fejeton od naší bloggerské přispěvatelky (www.loveckydenik.cz). A jaké jsou vaše zážitky s letním grilováním?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.