09.03.2015 Redakce
Velikonoční pondělí se letos slaví 6. dubna. Je tedy nejvyšší čas najít správný recept, kterým zpestříte sváteční hostinu.
Ingredience:
300 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 ml Čerstvé smetany z Valašska
6 ks vajec
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
150 ml oleje nebo rozpuštěného másla dle chuti
2 lžíce citronové šťávy (dle chuti nastrouhaná citronová kůra)
Postup přípravy:
Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte tuk, cukr a šlehejte alespoň 4 minuty. Do mísy nalijte citrónovou šťávu (případně kůru), nasypte prášek do pečiva, mouku, smetanu a šlehejte další 2 minuty. Do vymazané a moukou vysypané formy na beránka nalijte těsto, které by nemělo mít příliš řídkou ani tuhou konzistenci. Pečte v již předehřáté troubě do zlatova přibližně 30 minut na 160 stupňů. Špejlí zkontrolujte, zdali je těsto hotové a případně uberte teplotu a nechte dopéct. Beránka dozdobte dle vlastní fantazie za pomoci polevy, lentilek, oříšků, cukru apod.
28.07.2015 | Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.
23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.
15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.