23.03.2015 Pavel Hanuška
Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
Doba přípravy: 95 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 800 g vepřového ramínka, 2 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, kmín, sůl, jihotyrolský špek, 12 cherry rajčátek; kaše: 500g vařených brambor, 200g uvařených krupek
Postup: Vepřovou plec nakrájenou na 200 g kostky, cibuli nakrájenou na kostičky, nasekaný česnek, sůl a kmín promícháme a dáme péct na 150 °C doměkka (asi 90 min.). Po upečení maso vyjmeme a výpek propasírujeme přes jemnější cedník. Rajčata upečeme v troubě až do prasknutí. Servírujeme s nastavovanou kaší, přeléváme výpekem a zdobíme rajčátky a osmaženým jihotyrolským špekem.
foto Pavel Hanuška
13.03.2015 | Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.