22.06.2014 Ondřej Riebauer
Řízek na slivovici? A proč ne?
Doba přípravy: 40 minut, 4 porce
Ingredience: 450 g vepřové kýty, 1 cibule, 1 menší pórek, olej, sůl, pepř, bazalka,
1 lžička sójové omáčky, 50 ml slivovice, 3 rajčata, 100 g mozarelly
Postup: Maso nakrájené na řízky osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s kolečky pórku a vrátíme zpět maso. Přilijeme sójovou omáčku a podusíme. Na oleji zprudka z obou stran opečeme na kolečka nakrájená rajčata a nakrájenou bazalku. Až je maso měkké, polijeme ho slivovicí a zapálíme. Poté servírujeme obložené rajčaty. Porce můžeme posypat strouhanou mozarellou.
31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.
18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.
13.03.2015 | Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.