20.04.2012 Redakce
Letošní ročník soutěže Česká biopotravina roku udělil kromě hlavní ceny i ceny pro vítěze jednotlivých produktových kategorií. Nejlepším českým biovýrobkem pro gastronomii se staly BIOLINIE Ječné lívance obchodní společnosti PRO-BIO, s.r.o.
„Tento produkt představuje určitý návrat k tradici našich předků, kdy bývala ječná mouka hlavní surovinou na přípravu lívancových těst. Dodává jim důležitou lehkost, jemnost a vláčnost a lívance jsou pak velmi nadýchané a chutné.“, vysvětluje Barbora Hernychová z marketingového oddělení PRO-BIO, s.r.o.
Tak jako u všech polotovarů z řady BIOLINIE ocení i zde zákazník jednoduchou a rychlou přípravu. Výrobek lze ochutit dle fantazie a podávat coby snídani, svačinu či dezert. Neobsahuje vejce ani cukr a je vhodný pro děti. Pro školy, školky a gastronomická zařízení lze objednat toto zboží i ve větších gastrobaleních.
Originální české polotovary BIOLINIE byly vyvinuty přímo ve firmě PRO-BIO, s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem a jejich receptury vycházejí ze starých osvědčených receptů našich předků. Základ polotovarů proto tvoří tradiční suroviny, jako je pohanka, špalda, ječmen či jáhly, při jejichž zpracování byl kladen důraz na zachování vysoké nutriční hodnoty konečného produktu. Směsi jsou namíchány pouze z pečlivě vybraných surovin v biokvalitě a neobsahují žádná umělá dochucovadla ani aromata.
Ucelenou řadu těchto polotovarů a nejen ty nabídne PRO-BIO s.r.o. ve svém stánku na 7. ročníku veletrhu Biostyl na holešovickém výstavišti v Praze, který se koná 19. - 21. 4. 2012. „A abychom se podělili i s ostatními o naši radost z vítězství, budou zde na malé i velké milovníky sladkého čekat právě čerstvě usmažené vítězné Ječné lívance“, dodává Barbora Hernychová.
Současně mohou návštěvníci veletrhu se společností PRO-BIO s.r.o. oslavit i 20 let výročí od jejího vzniku. V rámci tohoto významného jubilea chystá firma pro své zákazníky i další akce během celého letošního roku.
09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.
05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.
10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.