Z jádra dobré chleby

Z jádra dobré chleby

23.02.2016 Redakce

Ať už v životě plánujete cokoli, užijte si Z JÁDRA DOBROU CHUŤ

 

Z JÁDRA DOBRÝ TROJSKÝ CHLÉB S DOMÁCÍ BYLINKOVOU PAŠTIKOU

Suroviny:

600 g kachních jater

50 g slaniny nakrájené na kostičky

2 cibule

2 stroužky česneku

120 g másla

3 PL oleje

30 ml smetany                                                                                                                               

50 ml červeného vína

2 PL bylinek: tymián, rozmarýn, bazalka

Sůl a pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpálené pánvi osmažíme společně se slaninou dvě minuty. Přidáme kachní játra, česnek a smažíme další dvě minuty, následně přilijeme červené víno a směs vaříme tak dlouho až se skoro všechna tekutina odpaří. Do takto připravené směsi přilejeme smetanu, přidáme směs bylinek, osolíme, opepříme a povaříme další tři minuty.  Uvařenou játrovou směs rozmixujeme do hladka a necháme chladit.

 

Z JÁDRA DOBRÝ CHLÉB DARKEN S CIBULOVOU POMAZÁNKOU

Suroviny:

6 červených cibulí

125 g mascarpone

2 PL olivového oleje

50 ml vinného octa

50 ml balsamica

80 g třtinového cukru

Sůl a pepř

Postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpálené pánvi opečeme dozlatova, osolíme a opepříme. Po upečení do cibule přidáme třtinový cukr, balsamico, vinný ocet a ještě podusíme pět minut. Do shlazené cibulové směsi vmícháme mascarpone.

 

Z JÁDRA DOBRÝ ALPSKÝ CHLÉB SE ZIMNÍM SALÁTEM

Suroviny:

6 mrkví

4 jablka

1 malý celer

1 malý křen

5 PL smetany ke šlehání

Citronová šťáva

Špetka soli

Směs ořechů

Cukr

Postup:

Mrkev, jablka, celer, křen oloupeme a na nahrubo nastrouháme, křen na jemno. Smícháme smetanu, olivový olej, citronovou šťávu a cukr. Zálivku smícháme s nastrouhanou směsí a přidáme směs ořechů.

 

Z JÁDRA DOBRÝ HIMALÁJSKÝ CHLÉB S BRUSINKOVÝM MÁSLEM

Suroviny:

100 g másla

40 g amerických brusinek

2 PL zrnité hořčice

Pomerančová kůra

Himalájská sůl a citrónový pepř

 

Postup:

Máslo smícháme s hořčicí a pomerančovou kůrou.

Trochu osolte, opepřete a vmíchejte nahrubo nasekané

americké brusinky a necháme vychladnout.


Mohlo by vás zajímat

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

ESPRESSO S TONICEM DOHROMADY? ANEB DRINK, DO KTERÉHO SE ZAMILUJETE

10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.