ZA NEOTŘELÝMI CHUTĚMI DO PRAHY: MUFLONÍ MASO I HOUBY, JAK JE NEZNÁTE

ZA NEOTŘELÝMI CHUTĚMI DO PRAHY: MUFLONÍ MASO I HOUBY, JAK JE NEZNÁTE

15.02.2023 Jana Čiháková

Začátkem března se kromě stávajícího menu budou v La Verandě podávat speciality z hub. A rozhodně ne tak ledajaké. V podání týmu La Veranda je na co se těšit. Chuťové bomby pak chystá i DEER...

Smrže a kačenky se rozvoní kuchyní a hosté budou moci ochutnat hned 3 pokrmy s jarními houbami. Holub, kačenky, pistácie a bramborové pyré okouzlí každého. Neobvyklá kombinace, která po prvním soustu volá po dalším. Pocit vítejte a neodcházejte je zcela vystihující. Druhou houbovou specialitou je Tagliolini, smrže, petržel   a gran moravia. Tuzemský akcent je v tomto pokrmu zřejmý, umocněný sílou okamžiku. Posledním z trojice je Mořský jazyk, parmská šunka, zeleninová terinka a smržové velouté. Úžasný vizuální i gastronomický zážitek, na který se nezapomíná.

Na jarní houby nemusíte do lesa, stačí zajít do historické Prahy a jen pár kroků od známé Pařížské ulice zaskočit do opojné La Verandy.

UŽ JSTE JEDLI MUFLONA?

S příchodem jara mění restaurace Deer v Michalské ulici své menu a objevují se na něm neskutečné pokrmy a kombinace. Šéfkuchař Lubomír Dolejš je nápaditý, profesionální a s nadhledem. Své vlastnosti opírá do každého pokrmu.

Předkrmy nově doplňuje Králičí rillettes s marinovaným kachním prsem s karotkovým pyré, hořčicovým semínkem a baby kukuřicí. Pokud host tápe, jaký předkrm zvolí, jistě ocení novinku v podobě Variace předkrmů. Jedná se o degustační porci hovězího tartaru, králičích rillettes a pěny z kozího sýra. V salátech nechybí staronové Caprese nebo Ceasar salát. Ovšem absolutní novinkou je Listový salát s marinovanou chobotnicí nebo Listový salát s roastbeefem z hovězí svíčkové ovoněné lanýži. Polévkovým nováčkem je báječná Krémová lososová polévka. Hlavní chody zdobí Talíř z mořských plodů, kde figuruje losos, pražma, chapadlo z kalamár, slávky, grenaile, zelenina, buerre blanc omáčka a mini rajčátka. Naprostá chuťová přehlídka mořských delikates. V restauraci Deer lze nalézt ryby, hovězí, kachny, kuřata ale také vepřové. Právě nová Líčka Iberiko jsou fantazie. Jsou připravovaná na červeném víně se špenátovým pyré a kořenovou zeleninou. Absolutním hitem budou bezpochyby Medailonky z muflona, které se podávají s mixovaným celerem, mladou karotkou a černým kořenem. „Muflona jsem dlouho piloval, tak abych svým hostům předvedl nezapomenutelný chuťový zážitek a povedlo se. Troufám si říci, že lepšího muflona u nás neochutnáte,“ dodává šéfkuchař Lubomír Dolejš.

Ať už na muflona, na vepřová líčka nebo na talíř z mořských plodů, restaurace Deer je sázkou na jistotu výtečného gastronomického zážitku.


Mohlo by vás zajímat

SZPI zakázala prodej halucinogenních bonbonů, obsahovaly výtažek z muchomůrky

05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.

O lihoviny je menší zájem, jejich prodeje poklesly

10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.

Sněmovna zřejmě schválí snazší podmínky nižší daně z piva pro malé pivovary

11.09.2024 | Sněmovna zřejmě schválí vládní novelu zákona o spotřebních daních, která především zmírňuje podmínky, za nichž mohou majetkově nebo personálně propojené minipivovary dosáhnout na nižší sazbu spotřební daně z piva. Sněmovna ji dnes propustila do závěrečného čtení. Pozměňovací návrh k ní v dnešním druhém čtení nikdo z poslanců nevznesl.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.