27.07.2011 SZPI
Státní zemědělské a potravinářská inspekce našla v úředně odebraném vzorku halibuta uzeného studeným kouřem bakterie listeria monocytogenes.
Jde o výrobek s obchodním názvem Výrobek z uzených ryb HALIBUT, hmotnost 113 g, šarže 0707 PNT, datum výroby 7.7.2011, spotřebujte do 1.8.2011, výrobce Almar Sp. z o.o., Kartuzy, Polsko.
Výrobek byl prodáván obchodním řetězcem Kaufland. SZPI jej zakázala uvádět do oběhu a nařídila jeho stažení. Nyní je nebezpečná potravina stahována z prodejen do distribučního centra společnosti.
SZPI spolupracuje na řešení tohoto případu se Státní veterinární správou ČR.
Vzhledem k datu použitelnosti mohou mít spotřebitelé výrobek stále doma. SZPI v žádném případě nedoporučuje jeho konzumaci.
29.01.2014 | Potraviny se značkou Klasa, které loni prošly kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), jsou bez výjimky takové, jaké je výrobci deklarují.
07.12.2023 | Možná, že ani výrobci z Grupo Bimbo původně netušili, jaké šílenství odstartuje uvedení Takis – kukuřičných chipsů vybavených extra pálivou chutí, které jsou netradičně stočené do wrapu. V posledních letech jsou jejich výrobky synonymem pro raketu, která vystřelila strmě vzhůru a vzala s sebou doslova davy. Co se týče obchodního počinu, lze společnosti maximálně zatleskat, zbytek ale vyvolává značné pochyby.
29.12.2023 | Další maso s bakteriemi, které způsobují salmonelózu, objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v husách dovážených z Maďarska. Vzorek odebrali inspektoři v Kauflandu, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.