07.07.2016 Redakce
Luxusní menu pro vás připravil Miroslav Matějkin, executive chef Falkensteiner Grand MedSpa v Mariánských Lázní
Marinovaný tuňák
Tuňáka nakrájíme na 20 cm dlouhé hranolky/kolečka, která obalíme v barevném pepři. Na olivovém oleji pečeme rovnoměrně ze všech stran při nízké teplotě 150 °C po dobu 5 minut. Poté osolíme a při 65 °C pomalu dopékáme, aby ryba zůstala jemně narůžovělá.
Tuňákový tatarák
Tuňáka nadrobno nasekáme. Následně jej smícháme s ostatními nasekanými ingrediencemi. Jejich užití je dle vašich konkrétních chutích. Po smíchání necháme hodinku uležet v lednici.
Steak z hovězího Entrecote (část masa na hranici mezi nízkým a vysokým roštěncem) osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Krevety opečeme na česnekovém másle a rovněž je osolíme a opepříme. Očištěný chřest osolíme a opečeme na přepuštěném másle. Měl by být uvnitř měkký, ale na povrchu křupavý.
Polentová roláda
Podle návodu uvaříme polentu. Ještě teplou ji rozetřeme na fólii a poklademe ji špenátem. Jakmile vychladne, zarolujeme ji do rolády. Roládu zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu uležet.
Mrkvový štrúdl
Plát listového těsta naplníme uvařenou, orestovanou, cukrem, solí a muškátem ochucenou mrkví. Na 20 minut dáme zapéct při 180 °C.
Cannelloni
Vypracujeme těsto, rozetřeme jej na silikonovou fólii a upečeme při 180 °C do zlatohněda. Ještě teplé těsto pomocí kovové trubičky zarolujeme a necháme vychladnout.
Tvarohový krém
Vše rozmixujeme a dáme do ledničky.
Lasagne
Listové těsto nakrájíme na 10 cm dlouhé a 3cm široké pláty. Nasucho je opečeme na teflonové pánvi. Nad párou vyšleháme žloutky, celá vejce s cukrem. Přimícháme rozehřátou bílou čokoládu, namočenou a vyždímanou želatinu a smetanu ke šlehání. 3/4 z hotové směsi odebereme. Zbytek smícháme s jahodovým pyré. Oba krémy dovyšleháme a zvlášť vylijeme na plechy. Necháme je zatuhnout a nakrájíme na stejné pláty jako listové těsto. Pak už jen poskládáme vrstvy na sebe a vychlazené servírujeme.
Více informací o restauraci najdete na: www.falkensteiner.com/cs.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.