26.05.2014 Redakce
Co způsobuje rozdílné zbarvení žloutků? Jsou žloutky výraznější barvy u kvalitnějších vajec?
„Intenzita barvy žloutku je způsobena složením krmné směsi. Pokud je v ní vyšší podíl kukuřice, je žloutek výrazněji žlutý. V ČR přetrvává představa, že pokud je barva žloutku intenzivnější, je to známka větší kvality. To je bohužel velký omyl. Barva žloutku nemá na kvalitu vejce vliv, je to pouze vizuální vjem,“ Dagmar Tůmová, předsedkyně představenstva Českomoravské drůbežářské unie.
22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?
14.08.2024 | Steak je jedním z nejčastěji zneužívaných pojmů v gastronomii. Ačkoliv většina lidí si pod tímto termínem představí plátek hovězího masa, realita je často jiná. Označení steak se totiž stále častěji používá pro různé druhy potravin – od kuřecího a vepřového masa až po ryby.
23.02.2023 | Burgery bez masa jsou jasnou volbou pro lidi, kteří jsou vegetariáni nebo vegani. To ovšem neznamená, že jsou určené jen pro ně. Vyměnit občas hovězí placku za rostlinnou variantu může přinést hned několik benefitů. Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. Máme pro vás recepty na "plant based" placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.