Recepty

Silvestrovské klatovské kuřecí pochoutky

03.12.2015 | Konec roku se nezadržitelně blíží. Poklidný čas adventu vystřídají bujaré silvestrovské oslavy, k nimž neodmyslitelně patří stoly plné dobrého jídla a pití. Konec roku je tak skvělou příležitostí, jak pohostit přátele a nejbližší, překvapit je svou nápaditostí a kulinářským uměním. Ať už čerpáte inspiraci z kuchařek, internetu nebo od přátel, zkuste i tyto tipy od Drůbežářského závodu Klatovy.

Zdravé pečení ze špaldové či žitné mouky

01.12.2015 | Bílá pšeničná mouka je bez pochyb tradiční surovinou pro přípravu vánočního cukroví. Bohužel vzhledem ke způsobu zpracování nemá téměř žádnou výživovou hodnotu. Existují ale takové mouky, ze kterých lze upéct stejně dobré nebo i lepší pokrmy a přitom se nepřipravíme o vitamíny, vlákninu a minerály. Kterými moukami můžeme tu bílou nahradit?

Free Style s lososem a smetanovou pomazánkou

25.11.2015 | RACIO přichází s novinkou, která potěší všechny příznivce typicky českých chutí! Oblíbené Free Style, tenké pufované rýžové plátky, jsou od nynějška i s příchutí kopru a smetany. Můžete je mlsat samotné, nebo si z nich vytvořit lahodné chuťovky.

Pečivo, které se vaří

25.11.2015 | Bagel je prý nejběžnějším americkým pečivem. Recepty se nedokážou shodnout, kdo jej do země za Velkou louží přinesl. Ale shodují se v tom, že mají ty kulaté potvory dlouho kynout, pak se vaří a pak teprve pečou. No nepovažovali byste to za výzvu?

Kde se vzaly české buchty?

25.11.2015 | Nadýchané, chutné, voňavé a k nakousnutí – kdo by kynuté buchty se sladkou náplní nemiloval? Tato pochoutka patří mezi nejoblíbenější tradiční česká jídla a první zmínky o ní se datují do doby, kdy lidé přišli na to, že když těsto ponechají působení kvasinek, zvětší placky svůj objem a získají novou strukturu a vůni.

Obalená jablka jihotyrolských farmářů - Apfelkiechl

23.11.2015 | Pro milovníky jablečných dezertů přinášíme opravdovou delikatesu, která vaši kuchyň provoní jablky a skořicí.

Pečené kuře s jablky podle drůbežářů z Klatov

12.11.2015 | Kuřecí maso má na našem stole své místo, a to i o Vánocích. Je chutné a zároveň lehce stravitelné.

Horké vyznání lásky

05.11.2015 | Vyzkoušejte míchané nápoje TEEKANNE, které vás zahřejí, provoní byt vánočním aroma a vykouzlí příjemnou a veselou atmosféru v jakékoli situaci.

Calimero aneb Vaječňák s kopcem šlehačky

04.11.2015 | Máte rádi sladké teplé nápoje? Pak právě pro vás je Calimero tím pravým.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.