Recepty

Už je čas na houbovku! Recept uvnitř!

24.08.2021 | Do vydatné polévky, které zahřeje, lze použít jakékoliv houby - hřibovité, lišky, bedly, masáky. Jen žampiony se moc nehodí.

Nealko drinky a navíc podle filmů. To potřebujete zkusit

03.08.2021 | Míchané nealkoholické drinky jsou tou nejlepší variantou pro letní dny. Mattoni jako partner filmového festivalu v Karlových Varech představuje dva nové, jež nezapřou inspiraci filmem.

Dá si někdo sendvič? Tyto tři každý a ještě s chutí

27.07.2021 | Rychle hotové a ještě k tomu velmi chutné recepty jsou záchranou každé domácnosti. Ale kdo má stále vymýšlet nějaké novinky a oslňovat tak každý den novou chutí celou rodinu a sebe nevyjímaje? Neztrácejte čas probíráním se recepty v kuchařkách. Máme pro vás 3 tipy, které poslouží, když se vám zrovna nebude chtít moc do vaření nebo si nebudete vědět rady.

To voní až sem! Vyzkoušejte skvělé pappardelle s chřestem

22.06.2021 | Když se spojí vášeň pro vaření, kterou má Elly, alias Bohyně kuchyně, s poctivou prací českých vinařů a farmářů, vznikají opravdové poklady, které kuchyně jen tak neopouštějí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, zamilujete se nejen vy, ale i každý, komu jej připravíte.

Víte, jak chutná Nepál? Máme pro vás výčet nej ingrediencí + recept

31.05.2021 | Kořeny nepálské kuchyně jsou rozprostřeny hezky doširoka, přesto má místní gastronomie svá jasná specifika, částečně se lišící region od regionu. Na čem si v Nepálu můžete pochutnat, co vás překvapí a jaké je nejčastější faux pas během konzumace?

Chřestové recepty, do kterých se nejde nezamilovat

28.05.2021 | Začátek chřestové sezóny každoročně závisí na počasí, obecně se ale za její start považuje polovina dubna. Trvá přibližně dva měsíce a tradičně končí svátkem svatého Jana 24. června. Chcete si letošní sezónu chřestu užít s plnou parádou? Pak vyzkoušejte některé z našich receptů.

Žádný učený z nebe nespadl. Fotky z kuchyně, u kterých se pobavíte

10.05.2021 | Ne vždycky jde v kuchyni všechno podle plánů. Občas se zapomene na hrnec na plotně, neodhadne množství surovin a nebo vás překvapí vada materiálu. Podívejte se na kulinární eskapády. Myslíme, že se od srdce zasmějete.

Devadesátileté tajemství Fernetu: Veřejnost zná doposud jen šest bylin ze čtrnácti

26.04.2021 | Počátky bylinného nápoje Fernet Stock sahají až do roku 1927. Za nezaměnitelnou chutí bylinného nápoje stojí tajná receptura, kterou jako poklad z rodinného sejfu vyzdvihl Lionello Stock jakožto reakci za porušení gentlemanské dohody Bernardinem Brancou. Tato zkušenost však mladému Lionellovi přihrála možnost vytvořit proslulý Fernet Stock, který si díky své oblibě drží stále stejnou recepturu a v čisté podobě i legendárním drinku Fernet Stock Bavorák si ho vychutnáváme již více než 90 let.

Znát jen klasickou čočku je škoda, objevte tu červenou

20.04.2021 | Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Škroby obsažené v čočce se díky obsahu vlákniny vstřebávají pomalu a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.