02.02.2021 | Dejte si paštiku! Přinášíme skvělý recept na domácí paštiku. Chutnat bude i těm nejnáročnějším strávníkům a jemně dokreslí poklidnou atmosféru zimních večerů.
01.02.2021 | Hledáte zákusek, po kterém vám nebude těžko? Oprašte recept, který dříve platíval za rychlou nouzovku, klasickou mouku ale nahraďte tou rýžovou. Je přirozeně bezlepková a budete se cítit daleko víc fit.
18.01.2021 | Čerstvé slávky poznáte tak, že jsou zavřené a při tepelné úpravě se krásně otevřou. Ty, které zůstanou zavřené, nejsou vhodné k jídlu a ihned je vyhoďte. Slávky zpracujte co nejdříve poté, co si je přivezete z obchodu, žádné otálení. Našli jste v pytlíku už nějakou slávku otevřenou? To také není v pořádku a rovnou ji vyhoďte.
06.01.2021 | Na britských ostrovech si vzhledem k nestálému klimatu a častým srážkám vždy vědí rady, jak se dostat do pohody. Základní pravidlo zní: zahřát se zevnitř! Dobře posloužit může celá řada nápojů, nejlépe samozřejmě pravý anglický čaj.
18.12.2020 | Tradice pití vaječného likéru sahá až do středověku, kdy byl tento nápoj oblíbený hlavně mezi bohatými aristokraty. Chudí lidé si alkohol potřebný pro jeho výrobu zkrátka nemohli dovolit. Dnes si naštěstí vaječný likér nebo také vaječný koňak dopřát můžeme a také si ho dopřáváme.
17.12.2020 | Vánoce přicházejí... A s nimi i spousta dobrot! Udělejte si příjemné adventní posezení a povídání u hořících svíček si oslaďte máslovými sušenkami ve tvaru sněhuláčků podle @neplechanaplechu. A k tomu si můžete připravit smetanový likér s kokosem a čokoládou. Podívejte se, jak na to...
08.12.2020 | Jednoduché recepty jsou ty nejoblíbenější. Po vánočním shonu se obvykle nikomu nechce trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Není to ani nezbytné. Stačí pár ingrediencí a dokonalá pochoutka je na světě. Protože jde o pokrmy velice jednoduché, je třeba, aby byly použité ingredience kvalitní.
24.11.2020 | Chléb s máslem, šunkou, sýrem nebo salámem je jednou nejtypičtějších studených večeří. A ačkoli mu nelze vytknout, že není dobrý, shodneme se parně na tom, že jím už nikoho neohromíte. Studené večeře přitom nemusejí být nuda. I ve studené kuchyni panují trendy, které z nouzovky vytvoří dokonalý gurmánský zážitek.
19.11.2020 | Epidemie koronaviru a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace... To vše nás letos donutilo změnit stravovací návyky a začít se více otáčet v kuchyni. Vaření však nemusí být „časožrout“. Máme pro vás nápady na rychlé recepty na kompletní menu, které zabere jen chvilku.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.