28.11.2019 | Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.
27.11.2019 | Podzimní sychravé dny jsou v plném proudu a pokud vás teplé oblečení dostatečně nezahřeje a cítíte vnitřní chlad, můžete si pomoci vhodnými potravinami a různým kořením.
26.11.2019 | Chladné počasí, onemocnění všude kolem nás a velké množství stresu může mít za následek nachlazení. Seznamte se s přínosem vitaminu C, který má pestrou škálu účinků blahodárných pro lidský organismus. Dostatečný příjem vitaminu C vám pomůže nejen posílit váš imunitní systém, ale zbaví vás i únavy a vyčerpání.
13.11.2019 | Vánoce patří k nejoblíbenějším dnům kalendářního roku. Pokud odoláme předvánoční nákupní a úklidové hysterii, tak budou pro většinu z nás svátky klidu, pohody, radosti a časem setkání s rodinou a přáteli. Pojďme si zrekapitulovat, bez jakých surovin se pravděpodobně při pečení vánočního pečiva neobejdeme a jaké cukrářské triky použít, aby náš čas strávený v kuchyni byl odměněn voňavým, chutným a na pohled krásným cukrovím.
12.11.2019 | Zkoušíme za Vás - restaurace, bary, výrobky i služby. A toto nás zaujalo za poslední měsíc!
08.11.2019 | Vinaři i obchody mohou ode dneška prodávat vína, která pro letošní rok získala známku Svatomartinské. Je to poprvé za 15 let, kdy tuto značku vlastní a propaguje Vinařský fond, kdy je prodej povolen dříve než na svátek svatého Martina, tedy 11. listopadu.
01.11.2019 | Naturální vína si zaslouženě získávají pozornost nejen sommeliérů a šéfkuchařů, ale také běžné veřejnosti. Jejich úplná definice je však bez existující legislativy poněkud obtížně uchopitelná. Naturální vinaři vína zkrátka vyrábějí trochu jinak než diktují trendy.
14.10.2019 | S příchodem chladných podzimních dní se mění počasí i naše chutě. Přestáváme se poohlížet po lehkých salátech a dostáváme chuť na něco vydatnějšího.
08.10.2019 | Varianty, jak se může dostat zvěřina legální cestou do tržní sítě, jsou v podstatě dvě. První je prostřednictvím tzv. přímého prodeje v malém množství, druhá prostřednictvím zvěřinového závodu. U obou variant musí být zvěřina před uvedením na trh prohlédnuta.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.