03.03.2021 | Připravte si lahodné pokrmy, které vás naladí na jarní vlnu. Přinášíme recepty a protože se k nim přímo nabízí i báječná vína, přidali jsme i tipy na skleničku, která chutě jídel pozvedne.
26.02.2021 | Ledviny jsou pro život nezbytný párový orgán uložený po obou stranách páteře, tvarem nápadně připomínající fazole. A právě fazole a luštěniny obecně ledvinám významně prospívají a napomáhají jejich správnému fungování.
11.12.2020 | Druhá vlna pandemie koronaviru opět vybudila zájem spotřebitelů o potraviny a látky v nich obsažené, které mohou představovat nejlepší možnou obranu vůči nákaze. Jak efektivně posílit imunitu? Zeptali jsme přímo toho nejpovolanějšího, Prof. RNDr. Jana Krejska, CSc, přednosty Ústavu klinické imunologie a alergologie Fakultní nemocnice Hradec Králové.
15.10.2020 | Zatímco ještě před pár lety jsme znali maximálně bramborovou kaši a mrkev se rozvářela a mačkala tak akorát dětem, dnes pyré zažívají boom. A je to dobře. Nejenže obohacují paletu příloh a nechávají vzniknout delikátní kombinace, ale „oprašují“ i tak trochu zapomenuté druhy zeleniny.
28.07.2020 | Ovoce patří spolu se zeleninou ke skupinám potravin, kde je naše země značně závislá na dovozech ze zahraničí. I když přitom samozřejmě v ČR ještě dlouhou dobu nevypěstujeme banány ani jiné druhy exotických komodit, které se jistě budou i v budoucnosti dovážet, soběstačnost v produkci a spotřebě tuzemského ovoce by bylo žádoucí zvýšit.
30.06.2020 | Pobyt v přírodě, pod širým nebem a v klidném prostředí je mimo jiné také způsob přirozeného posilování imunity a zároveň také „balzám na nervy“. Ne vždy a všude je to ale možné, a navíc záleží na výběru místa, délce pikniku i výběru potravin, které plánujeme konzumovat. A vůbec na řadě věcí….
23.06.2020 | Pojem „alergen“ má většina populace spojen především s potravinami a s jídelními lístky v restauračních zařízeních při označování pokrmů, které nějaký z hlavních alergenů obsahují. To však zdaleka nejsou jediné alergeny, s nimiž se můžeme setkat.
22.06.2020 | Jak kvalitní je naše pleť, záleží do značné míry na tom, co jíme. Na vrásky si naordinujme do jídelníčku brusinky či rajčata, na kruhy pod očima zabírají citrusy...
19.06.2020 | V Jihomoravském kraji přibylo poslední týden 53 případů salmonely. Je to dvojnásobek oproti předchozímu týdnu, kdy bylo 24 případů. V tiskové zprávě to dnes uvedla ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.