Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

Čekáte návštěvu? Připravte jí delikatesy přímo od šéfa!

03.05.2019 Jana Čiháková

„Vaření je o chuti, o tom, co miluju a co se mi do jídla hodí. Trochu o citu, také o improvizaci. Rozhodně ne o tom, že budu slepě kopírovat recept někoho jiného do posledního gramu. Naopak, dejte do vaření, grilování kus sebe a uvidíte, jak vám bude chutnat,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který se mimochodem vrací na obrazovky TV Prima s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! CZ TEST exklusivně získal s předstihem první recepty, které se budou v pořadu představovat. Vyzkoušíte je?

Bruscheta s kalamáry

Ingredience: 

velký bílý chléb

panenský olivový olej

čerstvé kalamáry

rajčata

šalotka

bazalka

plochá petržel

česnek

sůl

pepř

Postup:

Plátek chleba z obou stran potřete olivovým olejem a dejte stranou. Kalamáry odřízněte těsně pod očima, vytáhněte vnitřek a odstraňte kost z těla i z uříznutých chapadýlek. Pak kalamáry nařízněte a odstraňte vše, co v nich zůstalo. Kůži oškrábejte. Dokonale očištěné kalamáry dejte také stranou. Chleba opečte na grilu z obou stran do křupava. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Šalotku nakrájejte na drobno, smíchejte s rajčaty. Přidejte sůl, pepř, bazalku a kapku olivového oleje. Kalamáry osolte, opepřete a na grilu plancha rychle opečte z obou stran na olivovém oleji. K hotovým nakrájeným kalamárům přidejte nasekanou plochou petržel a trochu česneku. Na opečený chleba navrstvěte rajčata a na ně rozdělte kalamáry. Nakrájejte a podávejte.

Salsiccia na cideru

Ingredience:

salsiccia

olej

jablko

cibule

cider

máslo

sůl

Postup:

Italskou klobásu salsicciu dejte péct na oleji na gril. Nakrájejte jablko na měsíčky, cibuli na hrubo a oboje přisypte ke klobáse a přiklopte. Po chvíli přidejte máslo. Až se máslo rozpustí, zalijte vše ciderem a nechte ho odpařit. Dochuťte solí a na závěr vmíchejte ještě trochu másla. Salsicciu nakrájejte a podávejte spolu restovanou cibuli s jablky.


Mohlo by vás zajímat

Sapa nezklamala! Inspekce tu odhalila 170 kg nevyhovujících potravin a nelegální výrobnu masa

18.08.2024 | Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) spolu s policií zajistili v pražské tržnici Sapa 170 kilogramů nevyhovujících potravin a objevili nelegální výrobnu mletého masa. Provozovateli chyběly doklady o původu potravin a obaly od masa byly porušené. SVS o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Český statistický úřad o sledování cen 13 položek: Co podražilo nejvíce?

20.08.2024 | Meziměsíční tempo zdražování potravin v srpnu dále zpomalilo. Ceny podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) vzrostly u osmi ze 13 sledovaných položek, nanejvýš však o necelá tři procenta. Výraznější bylo zlevňování, kdy například balení deseti vajec ve srovnání s červencem stojí o 7,12 procenta méně, tedy 42,51 koruny. Prakticky stejně se snížila cena kilogramu cukru, a to o 6,84 procenta na 25,33 koruny. Některé položky - máslo, jablka a eidam - ale i tak stojí nejvíce od začátku roku.

PŘEHNALI JSTE TO S PITÍM? ZKUSTE RADY BABIČEK

06.12.2023 | Všichni samozřejmě víme, že nejlepší ochranou před nástupem kocoviny je alkohol vůbec nekonzumovat, ale realita bývá odlišná, a to navzdory předsevzetím, která si během krušných chvilek dáváme. Pokud už se s kocovinou probudíte, na sliby je pozdě, zkuste udělat pro svůj organismus alespoň něco málo, co vám ve vašem neutěšeném stavu pomůže.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.