JAKO OD PROFÍKA: POTĚŠTE SVÉ BLÍZKÉ DOMÁCÍ TOČENOU ZMRZLINOU

JAKO OD PROFÍKA: POTĚŠTE SVÉ BLÍZKÉ DOMÁCÍ TOČENOU ZMRZLINOU

24.07.2024 Jana Čiháková

Domácí zmrzlina z kvalitních surovin a kontrolovaným obsahem cukru je jedním z nejatraktivnějších doplňků nejen letních zahradních a grilovacích party. Prosté zmrazení promíchaných surovin však nepřináší kýžený výsledek. Proto jsou v oblibě domácí výrobníky, které umožňují výrobu nadýchané zmrzliny nebo sorbetu. Jednu z nejatraktivnějších letošních novinek představuje zmrzlinovač Cuisinart ICE48E, s jehož pomocí lze v domácích podmínkách snadno připravit točenou zmrzlinu jako od profesionálů i další mražené dezerty.

Příprava domácí zmrzliny nebyla nikdy tak snadná a zábavná. S pomocí plně automatického zmrzlinovače Cuisinart ICE48E si lze doma během přibližně 20 minut snadno připravit točenou banánovou, citronovou, mangovou, mátovou nebo jakoukoli jinou smetanovou či třeba jogurtovou zmrzlinu, nebo také sorbet na vodovém základě. V jednom cyklu připravíte 1,42 litru zmrzliny - tolik pojme nádoba výrobníku, kterou je třeba před samotnou výrobou předmrazit v mrazničce. Dalším krokem je rozmixování všech zvolených surovin, tedy například smetany, cukru a ovoce nebo třeba nastrouhané čokolády.

Nádobu je třeba následně vložit do výrobníku a nalít do ní připravený základ. Po zapnutí se spustí mražení a do pohybu se dají lopatky, které hmotu během přípravy neustále promíchávají. Díky tomu je výsledná zmrzlina krásně nadýchaná. Po přibližně 20 minutách je hotovo a je možné servírovat do misek, sklenic nebo kornoutů, na které má zmrzlinovač speciální zásobník. Zmrzlinu lze snadno natočit pomocí páky a následně ji přelít rozehřátou polevou a doplnit posypem. Pro tento účel je přístroj vybaven ohřívanou nerezovou miskou a třemi přihrádkami s otočnými ovladači pro různé pochutiny.

VLASTNÍ PŘÍCHUŤ? ŽÁDNÝ PROBLÉM

Experimentujte s netradičními příchutěmi, které v žádné cukrárně neseženete. Zkoušejte nejrůznější kombinace, základy i množství cukru. Sáhněte po čemkoli, co potřebujete zpracovat nebo co jste právě přinesli ze zahrady, lesa či obchodu a najděte tu ideální konzistenci pro dokonalé servírování.

Domácí výrobník zmrzliny Cuisinart ICE48E je na našem trhu k dispozici u vybraných prodejců. Jeho roznměry jsou 24 (šířka) x 28 hloubka) x 45 (výška) cm a jeho koncová doporučená cena je 6 490 Kč.


Mohlo by vás zajímat

ZOUFALE MÁLO! V PŘÍJMU VLÁKNINY BY SE MĚLI ČEŠI POLEPŠIT

26.03.2024 | Vláknina je jednou z důležitých složek v našem jídelníčku, na kterou se bohužel často zapomíná. „Vláknina přitom přináší mnoho benefitů a její dostatečný příjem slouží jako prevence mnoha onemocnění,“ vysvětluje Veronika Pourová, nutriční terapeutka a technoložka potravin.

COLA-COLA JE JEN JEDNA - TAK PROČ JINDE CHUTNÁ JINAK?

26.08.2024 | Chuť Coca-coly, která je k dostání v běžné tržní síti v Čechách, je většině spotřebitelů dobře známá. Jenže najednou přejedete hranice a můžete narazit na jemné chuťové nuance. Jak je to možné, když Evropská unie vydala zkaz dvojí kvality potravin?

PRODÁVAT BORŮVKY NA LITRY JE NEZÁKONNÉ, PŘESTO JDE O ČASTÝ JEV

31.07.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) důrazně upozorňuje na prodej nebalených borůvek a dalších druhů sypkého ovoce. To musí být výhradně nabízeno a prodáváno výhradně v hmotnostních jednotkách, tedy na kilogramy, nikoliv na objemové jednotky, jako jsou litry.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.