Články se štítkem: SVS

Nákup a prodej zvěřiny: Jak nakoupit a neprohloupit?

26.10.2021 | Podzim představuje tradiční období intenzivnějšího lovu zvěře, kdy se daleko častěji, než po zbytek roku objevuje v restauracích nebo obchodech zvěřina. Jako komodita živočišného původu také ona spadá do oblasti zájmu veterinárního dozoru. Následující text sumarizuje pravidla pro uvádění zvěřiny na trh z pohledu veterinárního dozoru a jeho úlohu v této oblasti.

Polské maso převlečené za české i týrání dobytka. Veterináři na jihu Čech se nenudí

04.05.2021 | Jihočeští veterináři uložili loni 206 pokut za 2,39 milionu korun. Počet sankcí stoupl meziročně téměř o čtvrtinu. Nejvyšší pokutu zaplatila síť řeznictví za klamání spotřebitele a další opakující se nedostatky. Vzrostl počet podnětů týkajících se týrání zvířat, a to i u krav mířících na porážku. ČTK to řekl ředitel jihočeské veterinární správy František Kouba.

Veterináři u Ústí odhalili auto se 70 kg potravin bez dokladů

04.03.2021 | Veterináři spolu s celníky odhalili v okrese Ústí nad Labem vozidlo, které převáželo 70 kilogramů potravin neznámého původu v nevhodných podmínkách. Šlo o mořské plody, ryby, plže, hlavonožce a chlazené masné výrobky.

Veterináři umožní prodej drůbeže do malochovů - ale pod těmito pravidly

05.02.2021 | Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje, že od 15. února dochází ke změně mimořádných veterinárních opatření platných pro celou Českou republiku v souvislosti s výskytem ptačí chřipky na jejím území. Na základě odborného posouzení situace a diskuse s chovatelskými svazy od poloviny měsíce dojde ke zmírnění zákazu prodeje živé drůbeže a jejích přesunů z evidovaných do neevidovaných chovů.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.