Zdravý životní styl

Chcete naučit dítě rozeznat kvalitní potraviny? Pořiďte mu program Pospolu u stolu

03.09.2018 | Státní zemědělský a intervenční fond (SZIF) má novou „vychytávku“ pro ty nejmenší. Díky novému hravému Pospolu u stolu získá nová generace spotřebitelů širší znalosti v oblasti kvalitních potravin a je velká šance, že je v budoucnu budou preferovat.

Konzumace alkoholu na Slovensku dosáhla svého minima od roku 2003

18.07.2018 | Konzumace alkoholu na Slovensku loni dosáhla svého minima od roku 2003. Vyplývá to z informací, které zveřejnil slovenský statistický úřad.

Veganská zmrzlina má desítky příchutí, v Brně na ni stojí fronty

15.07.2018 | Netradičními příchutěmi a veganským zpracováním láká zákazníky zmrzlina Božský kopeček, která rozšířila tradiční cukrárenskou nabídku v Brně.

Po těstovinách se netloustne, naopak

06.07.2018 | Je pravda, že se po těstovinách tloustne? A jsou lepší bílé, nebo ty z celozrnné mouky? Přestože poslední tendence a móda v dietním stravování říká opak, po těstovinách se netloustne, píše italský deník La Repubblica.

Vrací se "švábí mléko" jako nový trend superpotravin?

17.06.2018 | Módní gastro-trendy, jako jsou cronuty - donuty z těsta na croissanty nebo živočišné uhlí přidávané prakticky do čehokoli, přicházejí a po svých obrazných patnácti minutách slávy upadají do zapomnění.

Jak funguje dopaminová dieta

20.05.2018 | Britský šéfkuchař Tom Kerridge, který dosáhl váhy 190 kilogramů, se rozhodl změnit život a během tří let shodil 70 kilogramů.

Londýnský starosta chce v MHD zakázat reklamu na nezdravé jídlo

11.05.2018 | Londýnský starosta Sadiq Khan dnes navrhl, aby se v prostředcích městské hromadné dopravy zakázala reklama na nezdravé jídlo s vysokým obsahem cukrů, tuků a soli.

Průzkum: Pětina Čechů se zajímá o GM potraviny, na Slovensku více

04.05.2018 | Pětina obyvatel ČR se zajímá o geneticky modifikované potraviny (GM). Tento poměr je poloviční proti Slovákům a Polákům, uvádí průzkum společnosti Bayer.

Zašla kultura "skleničky pro mamku" moc daleko?

28.04.2018 | Sociální média přetékají fotografiemi či obrázky vyčerpaných žen upíjejících víno z obří skleničky. Snímky doprovázejí rádoby vtipné popisky, jako "technicky vzato nepiju sama, když jsou doma děti".

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.