12.03.2015 Mgr. Kateřina Kmecová
Vyzkoušejte palačinky ze severu, až z dalekého Švédska!
Doba přípravy: 25 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 1 a 1/4 hrnku hladké mouky, 3 vejce, 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, ½ lžičky soli, 3 lžíce másla
Postup: V misce smícháme vejce a polovinu mléka. Postupně přisypeme mouku smíchanou se solí a připravíme řídké těsto. Přidáme rozpuštěná máslo a zbylé mléko. Palačinky postupně smažíme na troše rostlinného oleje, každou asi minutu z každé strany. Podáváme teplé, ozdobené tvarohem, čerstvým ovocem či marmeládou.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.