Paštiky a galantiny pro gurmány

Paštiky a galantiny pro gurmány

03.05.2012 Redakce

Jste milovníky paštik, terin, galantin a rádi byste si je připravili i doma, jen nevíte jak na to?

Pak přijďte na nový kurz v Chefparade, kde se naučíte pod vedením šéfkuchaře Honzy Hajného, specialisty na studenou kuchyni a foodstyling, připravovat výtečné delikatesy jako jsou Zvěřinová paštika v těstě s koňakovým rosolem a medovým ovocem, Jemná srnčí paštika s bagetkou či Drůbeží galantina se švestkovomandlovou omáčkou a jako zlatý hřeb Foie Gras - paštika z husích jater s toastem.

Kdy: 16. 5. 2012, 18:00

Kde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3

Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/novinky/1841

Chefparade

  Sezona grilování se blíží!

  S prvními jarními dny jsme pro vás, milovníky venkovního posezení a dobrého jídla, připravili opět kurz grilování. Těšit se můžete na argentinskou roštěnou, pražmu královskou či krkovici na grilu... Po našem kurzu oslníte svým kuchařským uměním svou rodinu i přátele při vašich společných setkáních  na zahradě nebo v přírodě.  Grilujeme několikrát do měsíce.

  Navíc ke každému kurzu obdržíte jako dárek šek na zboží ve výši 1000,- Kč od společnosti Campingaz, na jejichž grilech výuka probíhá.

  Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/ostatni/

Specialitky z telecího masa jsou tu! 


Pan šéfkuchař z Chefparade Honza Hajný nezahálí a připravil si pro vás, milí příznivci současní i budoucí, další lahůdky na kurzu vaření. Tentokrát z oblíbeného telecího masa. Přijďte proniknout do tajů přípravy pokrmů jako jsou Jemná terinka na salátovém lůžku, Galantina s drůbežími játry a brusinkovou omáčkou, Bylinkový telecí steak s kaparovým přelivem a cous-cous s grilovanou zeleninou, Jemný tataráček s houbami a zeleninovým julienne. 

Kdy: 26. 5. 2012, 18:00

Kde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3

Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/novinky/1847

 

Tuňákové speciality…

 

Tartare z Tuňáka a toustík z bagetky, Carpacio z Tuňáka, Pomazánka typu vitello tonato, Tuňákové špalíčky s pikantní směsí koření, Steak z tuňáka s bylinkovými brambůrkami a krevetový krém

Kdy: 2. 5. 2012,18:00

Kde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3

Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/ryby-a-dary-more/1784

 maso

Speciality americké kuchyně - New Orleans

Zveme vás na kurs vaření z receptů, která se připravují v ústí řeky Misissippi. Představíme vám tradiční pokrmy vyhlášených restaurací z New Orleans a naučíme vás připravit krevety Remoulade, namíchat Cajun a Creole koření, ochutnáte Gumbo z krabího masa a krevet, ovocný salát Ambrosia. Upečete si kukuřičný chléb, čeká na vás také typický steak s omáčkou Svatá trojice a dozvíte se i spoustu zajímavostí. 

Nenechte si ujít příležitost proniknout do tajů další světové kuchyně v Chefparade. 

steak

Kdy: 28. 5. 2012, 18:00

Kde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3

Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/novinky/

 


Mohlo by vás zajímat

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

Na Brněnsku otevřel bezoobslužnou prodejnu, ke vstupu stačí tlačítkový telefon

05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.

SZPI zakázala prodej halucinogenních bonbonů, obsahovaly výtažek z muchomůrky

05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.