13.06.2014 Redakce
I zdravá strava může chutnat výborně.
Doba přípravy: 10 minut, pro 4 osoby
Ingredience: směs salátů, čekanka, ředkvičky, 20 dkg bílého nebo zeleného chřestu, sůl, pepř, cukr, šťáva z 1 citronu, vinný ocet, olivový olej panenský, 400 g kozího sýra (4 bochníčky)
Postup: Chřest uvaříme v osolené a mírně oslazené vodě na skus a necháme vychladnout. Připravíme zálivku z oleje, citronové šťávy, octa, cukru, soli a pepře. Směs salátů a čekanky natrháme na kousky a promícháme se zálivkou. Bochníčky sýra rozřízneme podélně každý na 2 kusy, dáme na plech na pečící papír řezem nahoru, opepříme a grilujeme. Sýr podáváme na lůžku ze salátů a chřestu, pokapané olivovým olejem a opepřené.
18.05.2015 | S jakým kvítím to králíkovi sluší v létě? Nahořklá chuť řebříčku okouzlí dospělé strávníky, ale pokud chcete králíka servírovat dětem, upravte poměr řebříčku a medu ve prospěch medu. Inspirací jsou svahy Středozemí, kde se dá každé býlí použít jako koření. Pečené maso lze jíst i studené.
29.08.2014 | Jak si doma připravit jednoduchý rajský protlak nebo ochucený kečup?
15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.