Silvestrovské klatovské kuřecí pochoutky

Silvestrovské klatovské kuřecí pochoutky

03.12.2015 redakce

Konec roku se nezadržitelně blíží. Poklidný čas adventu vystřídají bujaré silvestrovské oslavy, k nimž neodmyslitelně patří stoly plné dobrého jídla a pití. Konec roku je tak skvělou příležitostí, jak pohostit přátele a nejbližší, překvapit je svou nápaditostí a kulinářským uměním. Ať už čerpáte inspiraci z kuchařek, internetu nebo od přátel, zkuste i tyto tipy od Drůbežářského závodu Klatovy.

Lístkové rakety z kuřecích párečků

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience: Párečky z kuřecího masa 80% DZ Klatovy, 500 g lístkového těsta, hladká mouka na vál, sladký nebo lehce pálivý kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko, paprika

Postup: Párky na jednom konci nařízněte do křížku do hloubky asi dvou centimetrů. Troubu předehřejte na 200 °C. Listové těsto rozválejte na pomoučněném válu a potřete kečupem. Pak těsto rádýlkem na pizzu nebo nožem rozkrájejte na tenké proužky. Ty namotejte na párky a konce vždy řádně upevněte. Přeložte je na plech s listem papíru na pečení, potřete je vajíčkem a posypte sezamovým semínkem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova (cca 10 až 15 minut). Před podáváním vpíchněte do nenaříznutého konce každého párečku párátko s paprikou upravenou do podoby trojúhelníčku.

 

Šunkové rolky z kuřecí prsní šunky se sýrem Feta

xxx

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience: 2 balení Kuřecí prsní šunky Standard DZ Klatovy, 150 g sýru Feta, 300 g přírodního sýru Lučina, červená paprika, cherry rajčátka, čerstvá pažitka, olivový olej

Postup: Sýr Feta nakrájejte na kostičky a společně se sýrem Lučina ho důkladně vyšlehejte ručním šlehačem. Přidejte nadrobno nakrájenou papriku, rajčátka i pažitku a přidejte pár kapek olivového oleje. Vše promíchejte. Na talíř rozložte plátky šunky, na každý naneste připravený krém, srolujte a svažte snítkou pažitky. Rolky podávejte vychlazené.

 

Kuřecí roláda s čínskými houbami

xx

Doba přípravy: 70 minut

Ingredience na 6 porcí: 1 vykostěné kuře nebo již připravené čerstvé Kuře na roládu od DZ Klatovy, sůl, mletý černý pepř

Ingredience na nádivku: 150 g hub Jidášovo ucho, 200 g housky, 3 vejce, sůl, mletý černý pepř, 50 g másla, 100 ml mléka, strouhanka, zelená petrželka, 70 g slaniny nebo kuřecí šunky, 100 g tvrdého sýra

Postup: Jidášovo ucho nejdříve spařte horkou vodou a nechte 15 minut bobtnat. Potom ho nakrájejte na menší kousky. Vykostěné kuře omyjte, osušte, osolte, opepřete a odložte stranou. Rohlíky nakrájejte na kostičky. Vejce vyšlehejte se solí, pepřem, rozpuštěným máslem a mlékem. Přimíchejte trochu strouhanky, nasekanou petrželovou nať a nechte několik minut odpočinout. Poté do směsi vmíchejte kostičky pečiva, na kostičky vypečenou slaninu (případně šunku), pokrájený sýr a Jidášovo ucho. Na připravený plát kuřete vložte nádivku, zarolujte ho a svažte potravinářským provázkem do úhledné rolády. Rolku vložte do pekáče, podlijte vodou a pekáč zakryjte. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut, poté pekáč odklopte a maso nechte dopéct dozlatova. Před podáváním nechte roládu mírně odležet.


Mohlo by vás zajímat

ESPRESSO S TONICEM DOHROMADY? ANEB DRINK, DO KTERÉHO SE ZAMILUJETE

10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.

RÁMEN JAKO DÍLO NÁHODY + TIPY, JAK SI JEJ UVAŘIT I DOMA

25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.