recepty  

Zdravé latté s chutí skořice

Zdravé latté s chutí skořice

08.10.2014 Redakce

Hledáte alternativu ke kofeinovým nápojům? Zelená káva snižuje chuť k jídlu a zabraňuje ukládání tuku.

Ingredience:

½ čajové lžičky Zelené kávy se skořicí

vařící voda

mléko

cukr či med

Postup: Z vody a kávy připravíme silné espresso. Mléko si ohřejeme, osladíme vanilkovým cukrem, a když je horké, odlijeme půlku do vyšší sklenice. Po lžičkách přidáváme připravené espresso tak, aby se s mlékem nesmíchalo. Druhou část mléka našleháme šlehačem do jemné pěny, kterou doplníme sklenici až po okraj. Pro Caffé latte je vhodná káva s příchutí skořice, ale vyzkoušet můžete i zelenou kávu s kardamomem či kokosem. Podáváme s dlouhou lžičkou a brčkem.       


Mohlo by vás zajímat

SALÁTY NEMUSEJÍ BÝT "HLADOVÉ": BÍLKOVINOVÉ BOMBY, KTERÉ ZASYTÍ

23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.

DOMÁCÍ ZMRZLINA, KTERÁ PŘEDČÍ TU ZE STÁNKU? ZKUSTE NAŠE RECEPTY

27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.