13.01.2015 | Šampionem, tedy nejlepším vínem České republiky pro rok 2015, se stalo Rulandské bílé Ego75, výběr z hroznů 2013 Zámeckého vinařství Bzenec.
08.01.2015 | Jak se zahraniční restaurace a kavárny vypořádávají s novými pravidly pro označování potravin? "Zbytečně nám komplikují život," tvrdí někteří restauratéři.
05.01.2015 | 1. ledna začala platit novela zákona o potravinách, kterou ministerstvo zemědělství v návaznosti na další předpisy v minulosti opakovaně označilo za nejzásadnější změnu potravinářského práva od vstupu země do EU.
04.01.2015 | Černý trh s vínem se pohybuje mezi 20 až 30 % celkové konzumace vína. Jsou to stáčené nápoje do přinesených obalů, které nabízejí trafiky nebo jiné hygienicky a úrovní neodpovídající obchody.
22.12.2014 | Když ochutnáte pravé šampaňské, je to prý, jako kdybyste pili hvězdy. My v redakci jsme zůstali raději na zemi a vrhli se na ochutnávání sektů.
22.12.2014 | Je lepší kapr bez šupin nebo se šupinami? Pro má být kapr pružný? Jak vybrat kapra z kádě a čeho si při tradičním vánočním nákupu ryby všímat?
18.12.2014 | Slevy se netýkají pouze lahůdek, masa a přísad do bramborového salátu, ale také ovoce a zeleniny.
18.12.2014 | Restaurace totiž kromě jídla a pití začaly nabízet i zážitky, zajímavý interiér nebo příjemnou obsluhu.
16.12.2014 | Lahůdka, nebo riziko? Kvalita ryb je dobrá, horší je to s jejich vzhledem a značením na obalech.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.