Kuřecí tajine s cizrnou

Kuřecí tajine s cizrnou

20.04.2015 Redakce

Spojením luštěnin a kuřecího masa, které je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů, dosáhnete velmi zdravého pokrmu, který dodá tělu potřebné živiny.

Ingredience: 1 kg kuřecích prsou (např. DZ Klatovy), 2 střední cukety, 3 velké mrkve,
1 střední lilek,  2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička skořice, 3 lžičky mleté papriky, 3 lžičky mletého zázvoru, 3 lžičky kurkumy, 1 lžička cayennského pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 plechovka loupaných krájených rajčat, 2 lžíce rajského protlaku, 0,5 litru vývaru, 50 g loupaných mandlí, čerstvý koriandr, cizrna

Postup přípravy: V hluboké pánvi rozehřejte olej. Kuřecí maso nakrájené na větší kostky opečte a vyjměte z pánve. Do pánve vložte nadrobno nasekanou cibuli, česnek, směs koření a vše mírně osmažte. Přidejte zpět opečené kousky kuřete, promíchejte, přidejte vývar, krájená rajčata a protlak tak, aby bylo maso ponořené. Zakryjte a nechte 30 minut dusit. Zeleninu nakrájejte na větší kousky, mrkve rozpůlte na polovinu podélně i příčně, cuketu a lilek nakrájejte na cca 2 cm velké kousky. Zeleninu s mandlemi přidejte do pánve a nechte dusit dalších 15 až 20 minut. Hotové jídlo ozdobte čerstvým koriandrem a servírujte s uvařenou cizrnou.


Mohlo by vás zajímat

Vlámské roštěnky

17.08.2015 | Nevíte, co uvařit k obědu nebo večeři? Inspirujte se belgickým receptem!

Churros, sladký pozdrav z Mexika

15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.